Veel sporten met een sportpas

Bijna iedere studentenstad heeft een studenten sportfaciliteit dat verbonden is aan een studie instellingen. Een aantal hogescholen en universiteiten in Nederland hebben hiermee grote sportcomplexen waar je voor weinig met een sportpas het hele jaar kan sport sporten.

Waarom?

Naast je studie is het belangrijk dat je, zeker in een onbekende omgeving, je dag sportief en gezond kan invullen en nieuwe mensen kan ontmoeten tijdens de studie. De laagdrempeligheid met de sportpas heeft als voordeel dat het niet veel zal kosten en je een zee aan keus hebt om de richting te kiezen die je wilt en je kan meerdere keuzes tegelijk maken.

Tegelijkertijd ontmoet je ook nieuwe mensen naast je studiegenoten. Hierdoor krijg je ook meer sociaal draagvlak buiten de studie om, zeker wanneer je ver van huis bent voor de studie.

Sportpas

De sportpas geeft je een jaar lang toegang tot de faciliteiten van de sportschool en samenwerkende sportinstellingen. Hiermee zijn fitnessruimten vrij toegankelijk en andere openbare sportinstellingen ook mits tegen een kleine bijdrage.

Met de sportpas kun je ook inschrijven voor het volgen van sporttrainingen van diverse aangeboden sporten en sportcompetities. Hier kun je dan les krijgen in bijvoorbeeld zelfverdediging maar je kunt ook competitie spelen in bijvoorbeeld volleybal.

Top 5 meest gekozen sporten

Nu zijn er veel soorten sporten om uit te kiezen en de meeste worden dan ook aangeboden door de meeste sportcomplexen. Maar om even een steuntje in de rug te krijgen zie je hier alvast een top 5 van meeste gekozen en populaire sporten in sportcomplexen.

  • fitness
  • groepslessen
  • volleybal
  • badminton
  • zelfverdediging

Om een idee te krijgen waar je dit kan doen in Amsterdam volgt hier een overzicht van sporten die worden aangeboden door Sportcentrum VU die daarnaast ook zijn eigen fitness ruimten heeft

Basketbal BBBB Pump Boksen
Badminton Bodyshape Step BBBB Capoeira
Tennis Bootcamp Spinning Kickboksen
Volleybal Broga Spin & Shape Krav Maga
Zaalhockey Essentrics Total Workout Kung fu | Wushu
Zaalvoetbal Intensity Yoga Schermen

Mocht je dus gaan studeren in bijvoorbeeld Amsterdam of je bent toe aan een sportieve invulling van je vrije tijd naast de studie, houdt dan het aanbod van de studie instelling in de gaten of zij dit ook aanbieden.

Het kan zijn dat het sportcomplex een commerciƫle instelling heeft en los opereert van de hogeschool of universiteit maar bij het aantonen van de studentenkaart of collegepas betaal je de prijs dat geldt voor studenten en/of medewerkers van de hogeschool of universiteit.