Platte buik Tips

Platte buik tip1

Door vezelrijk voedsel te eten, wordt het voedsel geholpen om beter verteerd te worden en volgt ook sneller een platte buik. De spijsvertering wordt versneld en de afvalstoffen verlaten sneller het lichaam.

Platte buik tip 2

Pak al de spiergroepen om en om aan. Geef de verschillende spiergroepen een dag  rust om de spieren niet te overbelasten en de spieropbouw niet te verstoren. Werk wel aan heel het lichaam om niet in onbalans te raken of juist bepaalde spieren te veel te gebruiken.

Platte buik tip 3

Zorg dat je veel vocht binnenkrijgt. Vooral water helpt bij het krijgen van een platte buik. Daarnaast kun je ook ongezoete thee drinken. Dit zorgt voor goede hydratatie in het lichaam en zorgt ook weer voor een goede stofwisseling.

Platte buik tip 4

Het volgen van veel cardiotraining zorgt voor veel  calorieverlies. Wissel de intensieve sessies af met minder intensieve sessies, zo boek je de meeste progressie.

De cardiotraining fungeert het best als een sessie ongeveer een uur wordt gevolgd, inclusief krachttraining. Wissel korte, intensieve trainingssessies af met lange sessies met een lage intensiteit.

Vergeet ook vooral niet om een rustdag in te plannen om de spieren wat rust te geven en de spieropbouw rustig zijn gang te laten gaan.

Platte buik tip 5

Gebruik de ‘plankoefening’ als extra hulp bij het vormen van een platte buik.

De meest simpele vorm van deze oefening is het volledig gestrekt houden van het lichaam op een vaste ondergrond, leunend op de ellebogen en tenen. De plank is een echte uithoudingsoefening.  Een goed getraind persoon houdt deze oefening rond de 2-3 minuten vol. Een moeilijkere variatie van deze oefening is het om de zoveel seconden beurtelings optillen van je arm en die gestrekt voor je te houden.

Voor het krijgen van een platte buik is het belangrijk dat je veel sport, maar dus ook goed let op wat je eet en drinkt. Combineer deze vijf tips en een platte buik zal, als je je voldoende inzet, zich vanzelf aandienen. En op dat moment ben jij klaar voor de winter.