Interval training voor conditie

Interval training is goed voor je conditie, dit zorgt er ook voor dat je meer zuurstof binnen kan krijgen tijdens het ademen.

Een interval training is erg handig om je conditie te trainen. Dit is een korte en intensieve inspanningsmoment tijdens je training. Dus bijvoorbeeld als je aan het rennen bent, en je rent bijvoorbeeld op niveau 10. Dan zet je de niveau op 12 en ren je 20 tot 30% sneller voor misschien 3 tot 5 minuten. Dit kan ook heel goed zijn voor je longinhoud.

Dieren gebruiken alleen maar interval trainingen. Bijvoorbeeld een leeuwin of een tijger. Als zij achter hun prooi aanrennen, en ze hebben deze te pakken, stoppen ze met rennen en eten zij de prooi op. Daarna rennen de leeuwen en tijgers vrij weinig. Dus ze hebben alleen een grote inspanningsmoment op hun spieren op het moment dat ze een prooi willen vangen. De mens is het enige wezen die dan ook aan een langdurige training doet. Bijvoorbeeld een kat of hond die rent niet een uur lang om zijn conditie te trainen.

Een intervaltraining werkt overigens alleen goed als dit goed word uitgeoefend en met een goed schema. Als je bijvoorbeeld alleen aan interval trainingen doet kan dit weer slecht zijn. Dit vergroot de kans dat je veel hoest of zomaar steken kunt krijgen in je zij. Daarom is het handig om eerst advies te vragen of op internet een goed schema te vinden met een goede uitleg over een interval training. Je wilt natuurlijk niet zomaar een blessure oplopen. Het wordt ook steeds makkelijker als je een interval training vaker beoefent.

Voordat je begint aan een interval training is een warming up natuurlijk erg belangrijk. Zo voorkom je dat je ineens een blessure kunt krijgen of in ene een kramp krijgt bij bijvoorbeeld de hemstring. En na een interval training is een cooling down ook belangrijk. Dit betekent dat je je lichaam even laat rusten na deze sessie. Een interval training is niet handig om te doen als je al ergens last hebt of geblesseerd bent. Ook is het niet handig als je het tijdens een zware trainingsperiode doet of als je een bodybuilders schema volgt. Kijk voor meer schema’s op
www.fitnessgeeks.nl

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter