Jezelf zwemmen naar een toplichaam!

Zwemmen, de één doet liever niets anders en voor de ander is het een ware nachtmerrie. Hoe het komt eigenlijk dat sommige mensen liever alle zwemactiviteiten vermeiden? Dit is per persoon verschillend maar een aantal redenen zijn; zich schamen voor haar/zijn lichaam, niet of slecht kunnen zwemmen, vrouwen kunnen bang zijn dat hun make-up eraf gaat, je niet op je gemak voelen in zwemkleding, last hebben van smetvrees, last hebben van een ‘surfers oor’ etc.

Ik weet nog vroeger dat ik als kind liever niet in het diepe water zwom, omdat ik nog niet zo goed kon zwemmen. Eigenlijk al vanaf het moment dat je het zwembad instapte en je spullen had opgeborgen in een locker, voelde je de spanning al. Maar ja, als al je vriendjes het water induiken kan je natuurlijk niet achterblijven en neem je letterlijk een sprong in het diepe. Ondanks dat dat soms best eng kon zijn, heb ik uiteindelijk wel zo leren zwemmen!

Voordelen van zwemmen

Zwemmen biedt veel voordelen, zoals dat je er een sportief lichaam van krijgt. Uiteraard moet je het dan wel regelmatig doen en een gezond en gevarieerd voedingspatroon hebben. Zwemmen is zo goed voor je omdat het één van de weinige activiteiten is waarbij je al je spieren moet gebruiken. Naast het feit dat zwemmen spieropbouwend is, is het ook een vorm van cardio waarbij je vet verbrandt. En als dat nog niet genoeg is, is het ook nog eens goed voor je hart en longen, je traint immers ook je conditie.

Zwemmen als ontspanning

Naast het feit dat zwemmen een hele goede workout is voor je lichaam, werkt het ook nog erg ontspannend. Ondanks dat zwemmen intensief kan zijn, is het ontspannend voor je geest en lichaam. Een ander grote voordeel van zwemmen is dat het goedkoop is! Je hoeft uiteraard niet in een zwembad te zwemen, dan is het zelfs gratis. Bij mijn plaatselijke zwembad betaal ik slechts 4,50 euro voor het sportbad.