Een sportdieet voor iedereen die fit wil zijn.

We gaan het nu even niet hebben over professionele sporters, atleten, bodybuilders et cetera, maar gewoon over jan en alleman, jij en ik, de mensen die graag slank en gezond willen leven en daarvoor bijvoorbeeld al naar de sportschool gaan en of andere sportieve activiteiten ontplooien, zoals hardlopen, een bootcamp of andere vorm van sport.
Ben je nog niet aan het sporten, maar dit wel van plan, dan heb je ook baat bij dit artikel over een sportdieet, en niet zo zeer een heel streng sportdieet zoals atleten dat hebben, maar over gezonde voeding en de bouwstoffen die je nodig hebt, met of zonder veel of weinig sport.

Gezonde voeding is de basis.

Wat je ook doet om gezond te zijn, of je nou hard aan het sporten bent, of een dieet volgt, je moet nooit vergeten dat je voeding het allerbelangrijkste is, zonder een goed eetpatroon wat de basis is, wordt de rest ook heel lastig.

Natuurlijk wanneer je heel hard sport en echt je best doet, je valt af bent super fit en kan eten wat je wilt, dat klopt, echter is teveel sporten ook niet goed voor je, en dit is wel wat je nu zelf gecreëerd hebt, er is namelijk een grote kans dat je met een gezond eetpatroon en minder sporten al dezelfde resultaten behaalt.

Een ander voorbeeld is een dieet, hier gaat het bij de meeste mensen ook fout. Een dieet is een tijdelijk hulpmiddel om jezelf een zetje in de goede richting te geven, sterker nog veel diëten kunnen schadelijk zijn wanneer je deze te lang volgt, je doet met een dieet afbreuk aan je lichaam, je verbrand je vet reserves, en wanneer deze op zijn ga je belangrijke organen en andere delen van je lichaam aantasten waardoor er weer andere gezondheids-klachten ontstaan.

Ik ga heel eerlijk tegen je zijn, als je echt een perfectionistisch eetpatroon zou hebben, dan zou je al gaan afvallen als je daarbij alleen al je dagelijkse beweging zou hebben, zoals naar je werk fietsen en lopen, een paar keer de trap etc. Dit zou niet snel gaan, maar wat ik wil zeggen is dat gezonde voeding echt de basis voor alles is.

Dus wat je ook doet, zorg ervoor dat je uitgebalanceerd eet, wanneer je sport is dit een must maar ook wanneer je niet sport is dit een must, uiteraard is je voedingspatroon afhankelijk van het geen wat je doet.

Hoe kom je aan een gezond eetpatroon?

Er zijn meerdere wegen die je kunt bewandelen, ik ga daarom hieronder een paar opties met je bespreken die je in elke situatie kunt gebruiken, of je nou sportief bezig bent of niet. Als je gezond wilt leven, dan begin je met je voeding en zijn dit je opties.

Voedingsdeskundige

Voor het allerbeste resultaat ga je naar een voedingsdeskundige, atleten hebben niet anders, maar ook als jan alleman kun je naar een voedingsexpert stappen, je moet hiervoor wel wat dieper in de buidel tasten want je hebt het hier wel over persoonlijke begeleiding bij je eetpatroon.

Samen met de voedingsdeskundige kijk je naar je huidige leef omstandigheden, je werk, hobby’s, of je wel of niet sport en dat soort zaken, ook je allergieën, medische of niet medische afwijkingen worden hierin meegenomen, zodat de expert voor jou een perfect eetschema kan opstellen waar jij je dan vervolgens aan dient te houden.

Vergeet niet dat gezond eten, ook erg lekker kan zijn, en bij een voedingsdeskundige kun je ook al je vragen kwijt.

De online voedingscoach, Vitadis.

Een erg goed alternatief voor wanneer je een voedingsdeskundige te duur of te hoogdrempelig vind is een online voedingscoach in combinatie met een dieet of andere eetschema’s bij het Vitadis Slanker Leven Plan is dit het geval, Vitadis levert alle mogelijke oplossingen voor een slanker leven, waarbij gezond eten centraal staat, ze bieden verschillende pakketten aan, losse producten, met of zonder online voedingscoach, een een compleet online schema in je account met tips en andere handige hulpmiddelen om gezonder te gaan leven.

Je kan bij Vitadis zowel een dieet volgen, als gewoon gezonder gaan eten, de keuze is reuze en geheel aan jou.

Zelf studie.

Er zijn een heleboel voedingsdeskundigen waar je uit kunt kiezen, tegenwoordig kun je namelijk via een thuisstudie al voedingsdeskundige worden, bij instellingen zoals het LOI, NHA, NTI om er een paar te noemen. Een opleiding voedingsdeskundige hoeft helemaal niet zo gek duur te zijn en kun je in je eigen tijd vanaf elke gewenste plek volgen. Daarnaast zijn er meer van dit soort thuiscursussen in de voeding en sport, zoals sportcoach, gewichtsconsulente en ga zo maar door.

Door middel van een thuisstudie en zelf studie, kun je dus ook gezonder gaan leven, waarschijnlijk kun je met het geld dat je aan een voedingsdeskundige zou uitgeven, al een thuisstudie voeding en sport kunnen volgen, waarmee je jezelf geestelijk erg verrijkt en je je eigen dieet schema kunt maken. Daarnaast kun je er je werk van maken of gewoon af en toe vrienden en familie helpen met een gezonder leven.

Zoals je ziet zijn er meerdere wegen naar Rome en heb ik je hopelijk wat handvatten gegeven om een gezonder leven voor jezelf te creëren, wat je echt niet mag vergeten is dat het allemaal begint en eindigt met goede voeding. Welke dieet je ook volgt, hoe hard je ook sport zonder een gezond eetpatroon ben je nergens.

Vroeg of laat komen we allemaal tot de conclusie dat we wat aan onze gezondheid moeten doen, veel mensen doen dit altijd al, maar nog veel meer doen niks aan hun gezondheid, tot ze voor de feiten worden gesteld of gezondheidsklachten krijgen, dit gebeurd meestal pas op ouder leeftijd, maar zoals ik al zei vroeg of laat wordt je bewust van het feit dat alleen een gezond en slank leven je langer en gelukkiger laat leven.