De voordelen van thuis sporten

Er goed uit zien willen we allemaal. Maar er iets voor doen, dat het liefste niet. We hebben geen zin om allerlei lekkers te moeten laten staan of alleen maar water te drinken. En elke keer naar de sportschool moeten om ons in het zweet te werken, daar hebben we al helemaal geen trek in. Steeds vaker wordt er thuis getraind in plaats van in de sportschool. De voordelen op een rij.

Wanneer jij wilt

Het eerste voordeel van thuis trainen is dat je kunt beginnen wanneer je maar wilt. Je hoeft niet eerst te reizen en vervolgens te kijken of er wel plaats voor je is, mocht het druk zijn in de sportschool. Binnen enkele minuten kun je al aan de slag zijn. Daarna stap je lekker in je eigen huis onder de douche. Zo kun je veel tijd besparen.

Zelfstandig trainen

Daarnaast is het veel relaxter sporten op je eigen tempo in je eigen omgeving. Tegenwoordig heb je fitnesssprogramma’s op dvd zoals Focus T25 waar je toch nog interactief een soort van personal trainer hebt die je verschillende aanwijzingen geeft en je wel een beetje in een bepaald tempo kan laten trainen. Zo bereik je uiteindelijk wel resultaat en doe je het niet voor niets. Ook stimuleert dit je om door te gaan.

Veel goedkoper

Ten slotte is het veel goedkoper om je spullen zelf aan te schaffen en thuis te sporten. Wellicht denk je dat dit niet zo is, de spullen zijn niet bepaald goedkoop. Het is misschien een investering als je pas begint. Maar dit zal zich terugbetalen in de toekomst. Mits je natuurlijk veel gebruik maakt van je apparaten en vaak sport. Dan zul je zien dat elke op en neer naar de sportschool en eventueel een hapje en drankje aan de bar achteraf veel meer kost dan wat je thuis uitgeeft voor je eigen privé sportschooltje.