De belangrijkste sportprijzen die uitgereikt worden

De gouden Olympische medaille, die bij alle Olympische sporten wordt uitgereikt, is natuurlijk één van de mooiste prestaties die je als atleet kunt behalen. Maar wat zijn nog meer grote prijzen? Over het algemeen geldt dat hoe langer een award bestaat, hoe meer betekenis men eraan hecht. Hieronder een overzichtje van de meest prestigieuze sportprijzen binnen verschillende sporten.

Wielrennen

Bij het wielrennen is de belangrijkste prijs die je kunt winnen, ook een heel erg praktische prijs: de gele trui van de Tour de France. Dit is tevens de enige sportprijs die ook daadwerkelijk wordt gedragen tijdens de competitie.

American football

Ieder jaar in februari laait de gekte weer op met de Super Bowl. Tijdens deze American football finale wordt gestreden om de felbegeerde Vince Lombardi Trofee.

IJshockey

De National Hockey League reikt ieder jaar aan het ijshockey team dat de play-offs wint, de schitterende Stanley Cup uit. De Stanley Cup is een wisselbeker; er is er dus ook maar één exemplaar van die elk jaar wordt ‘gerecycled.’ Grappig weetje: de beker is al meerdere keren door winnaars mee het zwembad in genomen, om te zien of hij ook kon drijven. Dit bleek niet het geval.

Worstelen

Het WWE World Heavyweight Championship is het belangrijkste worstelkampioenschap. De winnaar wordt beloond met een enorme gouden kampioensriem, veelal voorzien van extravagante details.

Basketbal

Van 1949 tot 1977 ontvingen de winnaars van de NBA finales de Walter E. Brown trofee. Het winnende team mocht de trofee een jaar lang houden, en moest deze als ze het jaar daarop verloren aan het nieuwe winnende team geven. Hetzelfde principe als bij de Stanley Cup dus. In 1977 werd er een nieuwe trofee gemaakt, de Larry O’Brien trofee. Hiervan wordt ieder jaar een nieuw exemplaar gemaakt.