Beginnen met boydbuilden?

Dus jij wilt gaan bodybuilden en een mooi lichaam opbouwen? Dan wordt het tijd om te beginnen met krachttraining! Cardiotraining moet zeker ook niet vergeten worden, maar de mate waarin cardio nodig is, is per persoon verschillend. Wanneer je wilt afvallen is het aan te raden vaker cardio te doen in tegenstelling tot wanneer je wilt aankomen. Dat je hebt besloten dat je wilt gaan sporten is stap 1, stap 2 is het daadwerkelijk gaan doen en stap 3 is eigenlijk het moeilijkst en waarom veel mensen falen; volhouden en discipline. Ben jij bereid om je leven een nieuwe wending te geven, dan ga ik je hierbij een aantal tips geven om te beginnen met bodybuilding!

Do’s

– Bepaal wat je doelen zijn om te bewerkstelligen. Wil je aankomen, afvallen, conditie trainen, flexiber worden? Wat je doel ook is, er moet een aangepast trainingsschema voor gemaakt worden. Het klinkt logisch maar er zijn zat mensen die gaan sporten en eigenlijk zomaar wat doen. Ga je naar een sportschool, laat je dan goed informeren door de instructeurs die er werken. Besluit je thuis te trainen, zorg dat je zo goed mogelijk geinformeerd bent. Ga specifiek op zoek naar informatie die aansluit bij jouw doel, aankomen in spiermassa bijvoorbeeld. Blessures zijn niet leuk maar horen er éénmaal bij en vaak kom je er sterker uit.

– Voeding! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, voeding is véél belangrijker dan sporten. Door goed, gezond en gevarieerd te eten ben je al op 75% naar mijn mening. Ten slotte eten we de hele dag door en sporten we misschien 2 tot 4 uur per week. Een voedingsschema kun je zelf opstellen zolang het past bij jouw doel.

Dont’s

– Doe niet zomaar wat andere doen, zoals je sportmaatje. Wat ik al zei heeft iedereen een eigen doel en moet dat op zijn of haar manier bereiken. Het kan natuurlijk zijn dat je sportmaatje dezelfde doel heeft, maar bijvoorbeeld meer trainingservaring heeft etc.

– Onvoorbereid. Wanneer je nog moet bedenken wat je moet eten, hoeveel je tot nu toe hebt gegeten en wat je nog gaat eten, ben je al te laat. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld wanneer je thuis komt van werk en je sporttas nog moet inpakken. Maak het makkelijker voor jezelf door goed voorbereid te zijn waardoor je tijdens de training volledig geconcentreerd bent.

Kortom

We willen er natuurlijk allemaal leuk en sportief uitzien in de zomer. De echte kenners weten dat we in de winter beginnen met ons ‘zomerlichaampje’. Ga je net beginnen met trainen en wil je voor de zomer er nog super gespierd uitzien, moet ik je waarschijnlijk teleurstellen. Een mooi sportief lichaam vergt veel tijd dus wees ook vooral realistisch in de resultaten. Allemaal veel succes gewenst met het behalen van je trainingsdoelen!