Akoestiek: vergeten sfeermaker tijdens fitness

Licht, temperatuur en de algemene sfeer geven sporters in een fitnessclub dat extra beetje energie om optimaal te presteren en de lat steeds hoger te leggen. Muziek is daarbij een kans, en tegelijkertijd ook een risico. Want de verkeerde muziek jaagt de mensen weg en smaken verschillen behoorlijk.

Er zijn professionals die de sfeer kunnen aanvoelen in een fitnessclub en daar de muziekselectie op aanpassen. Dat werkt niet alleen stimulerend, maar is ook opbouwend voor de image van een club. Goedbetaald stellen zij een uitgelezen selectie samen van muziek die uw leden willen horen en die ervoor zorgt dat de hartslag omhoog gaat voor een nog betere workout. De andere kant is ook mogelijk. De verkeerde muziek, of hinderlijke onderbrekingen van de muziek op de fitnessvloer, werken zeker averechts. Grote kans dat dat zijn uitwerking heeft op de directe omgeving van het lid van de sportclub. En als dat praatje de ronde doet, dan is de kans groot dat er binnenkort leden weglopen. Het is dus oppassen met de muziekkeuze. Maar er is nog een uitglijer mogelijk.

De manier waarop muziek, en in het algemeen alle geluiden, bij sporters binnenkomen, is ook van belang bij binnenruimten. En dan hebben we het over akoestiek. Een verkeerde akoestiek zorgt voor verwarring en soms zelfs irritatie, omdat tijdens een work-out een negatieve afleiding steeds aanwezig is. Dit zorgt voor sporters op de fitnessvloer regelmatig voor een ongemakkelijk gevoel en is zeker geen aanbeveling. Het ligt dan ook niet voor de hand dat er veel persoonlijke records gebroken worden in een zaal waar alle geluiden zijn verworden tot een onaanzienlijke brei van herrie. De oorzaak ligt vaak in het gebruik van harde materialen, zoals spiegels, harde vloeren en effen plafonds. Al deze elementen zorgen ervoor dat een ruimte eigenlijk slecht te gebruiken is voor fitness. Terwijl er best wat aan te doen is. Een fitnessclub inrichten verdient alleen gespecialiseerde aandacht.

Een meting van een gespecialiseerd bedrijf met experts op het gebied van akoestiek, laat vaak zien dat er inderdaad een probleem is. Akoestische elementen, zoals panelen en vloeren kunnen dan een oplossing bieden. Vervolgens kan in kaart worden gebracht wat de positieve uitwerking is van de geboden oplossing. Voordeel is dat de elementen is vele kleuren kunnen worden uitgevoerd en de ruimte er dikwijls dus ook nog cosmetisch op vooruit gaat. Bovenal is het een garantie dat leden van een fitnessclub zich thuis voelen en op een prettige manier zich niet afleiden bij hun workout.