Het belang van voetballers begeleiding door een zaakwaarnemer

Een zaakwaarnemer kan van onschatbare waarde zijn

In de huidige maatschappij is het voor voetballers eigenlijk een vereiste om een zaakwaarnemer te hebben, helemaal omdat er de voetballers op steeds jongere leeftijd grote sommen geld verdienen.

Bij een goede zaakwaarnemer staat altijd het belang van zijn voetballer voorop en van daaruit zal hij zijn acties verrichten. Omdat een goede loopbaanplanning voor met name jonge spelers van zeer groot belang is zal de belangenbehartiger de doelstellingen van de huidige club in kaart moeten brengen.

Andere club?

De interesse van een andere club is een positieve ontwikkeling in dit proces omdat de zaakwaarnemer dan een vergelijking kan maken tussen de huidige en misschien wel de nieuwe club van zijn speler.

Wat zijn de plannen van de club met de speler, is hij een van de belangrijkste spelers of dient hij slechts ter opvulling van het team. Kortom er zijn tal van zaken waar een zaakwaarnemer kennis van moet nemen voordat hij besluit dat zijn voetballer uit moet gaan kijken naar een ander team.

Het team dat misschien zijn potentiële werkgever gaat worden zal in eerste instantie de zaakwaarnemer moeten overtuigen dat een overstap naar hun club een juiste is.

Verschil jonge en oude speler

In het geval van een jonge speler zal de zaakwaarnemer kijken naar de mogelijke speelminuten maar als het een wat oudere speler betreft dan zijn de financiële aspecten natuurlijk veel belangrijker.
Voor een oudere speler is het einde van de loopbaan vaak al in zicht terwijl voor de jonge speler nog een mooie loopbaan in het verschiet kan liggen.